Ankohuni këtu

Nënshkruhet Marrëveshje Bashkëpunimi midis Agjencisë dhe Autoritetit Homolog të Turqisë

Kosova është vendi i parë, me të cilin Turqia, përmes autoritetit të saj përkatës, nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes sëtë dhënave personale.


28 shkurt 2019, Ankara, Turqi

 

Nënshkrimi i marrëveshjes së sotme nga Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Shtetërore për Mbrojtjen e të Dhënave Personale z. Bujar Sadiku dhe Presidentit të Autoritetit për Mbrojtjen e të Dhënave Personale të Turqisë z. Faruk Bilir, e çon në dhjetë numrin e marrëveshjeve të nënshkruara nga ASHMDHP me autoritetet të shteteve tjera.

Në saje të kësaj marrëveshjeje, palët nënshkruese janë deklaruar se bashkëpunimi midis dy institucioneve homologe do të zhvillohet, mes tjerash, rreth shkëmbimit të ekspertizës për qëllime të zhvillimit profesional bashkëpunimit në trajnime profesionale, pastaj në çështjet e akreditimit sipas standardeve evropiane, rreth bashkëpunimit në inspektime të përbashkëta, etj. 

Na ndiqni ne Twitter